Πισίες με μέλλι

Συστατικά

  1. Ζύμη*
  2. Ελαιόλαδο
  3. Κανέλα
  4. Ζάχαρη
  5. Μέλι ή σιρόπι για το σερβίρισμα
  6. Καβουρδισμένα αμύγδαλα, νιφάδες (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο με τη μηχανή ή με το χέρι μέχρι να γίνει λεπτό. Αν το κάνουμε στη μηχανή, θα φτάσουμε μέχρι το 5 και θα ενώσουμε δύο φύλλα 2 X 13 X 15 cm. για να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο 26 X 30 cm. ή ακόμη μεγαλύτερη αν είναι δυνατόν.
  • Βάλτε ελαιόλαδο και αλείψτε καλά το φύλλο και πασπαλίστε το παντού με κανέλα και ζάχαρη.
  • Τυλίξτε το σε ρολό και κόψτε με το μαχαίρι φέτες περίπου 4-5 εκατοστών.
  • Γυρίστε το κομμένο ρολό με τους κύκλους προς τα κάτω και πιέστε με το χέρι σας για να φτιάξετε ένα μικρό μπιφτέκι.
  • Το πιέζουμε λίγο με τον πλάστη για να αραιώσει γύρω στο ½ εκατοστό.
  • Τηγανίστε σε άφθονο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
  • Βάλτε τα σε σιρόπι ή ρίξτε μέλι από πάνω.
  • Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να βάλουμε από πάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα ανακατεμένα με κανέλα και ζάχαρη.

Σημειώσεις

  • Αν ανοίξετε τη ζύμη στη μηχανή, θα ενωθούν τρία κομμάτια μήκους περίπου 35 εκατοστών.
  • Για ζύμη σε μέγεθος μπάλας του τένις, θα ανοίξουμε ένα λεπτό φύλλο και θα το αλείψουμε με περίπου 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά της σούπας. κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη.