Συστατικά
- Ζύμη*
- Ελαιόλαδο
- Κανέλα
- Ζάχαρη
- Μέλι ή σιρόπι για το σερβίρισμα
- Καβουρδισμένα αμύγδαλα, νιφάδες (προαιρετικά)
Τρόπος μαγειρέματος
- Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο με τη μηχανή ή με το χέρι μέχρι να γίνει λεπτό. Αν το κάνουμε στη μηχανή, θα φτάσουμε μέχρι το 5 και θα ενώσουμε δύο φύλλα 2 X 13 X 15 cm. για να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο 26 X 30 cm. ή ακόμη μεγαλύτερη αν είναι δυνατόν.
- Βάλτε ελαιόλαδο και αλείψτε καλά το φύλλο και πασπαλίστε το παντού με κανέλα και ζάχαρη.
- Τυλίξτε το σε ρολό και κόψτε με το μαχαίρι φέτες περίπου 4-5 εκατοστών.
- Γυρίστε το κομμένο ρολό με τους κύκλους προς τα κάτω και πιέστε με το χέρι σας για να φτιάξετε ένα μικρό μπιφτέκι.
- Το πιέζουμε λίγο με τον πλάστη για να αραιώσει γύρω στο ½ εκατοστό.
- Τηγανίστε σε άφθονο καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
- Βάλτε τα σε σιρόπι ή ρίξτε μέλι από πάνω.
- Αν θέλουμε, μπορούμε επίσης να βάλουμε από πάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα ανακατεμένα με κανέλα και ζάχαρη.
Σημειώσεις
- Αν ανοίξετε τη ζύμη στη μηχανή, θα ενωθούν τρία κομμάτια μήκους περίπου 35 εκατοστών.
- Για ζύμη σε μέγεθος μπάλας του τένις, θα ανοίξουμε ένα λεπτό φύλλο και θα το αλείψουμε με περίπου 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 1/2 κουταλιά της σούπας. κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη.